ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Aardbeienjam

Aardbeienjam

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 15 min Materiaal : SmoothieMix
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 à 8 potten :
1,5 kg aardbeien
40 g geleermiddel voor jam
1,6 kg suiker
1 klontje boter
1Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Verwerk ze met de Smoothiemix en weeg 1,4 kg
af.
2Doe de aardbeiensaus in een pan en verwarm deze. Vermeng in een kom het geleermiddel met 2
eetlepels suiker. Strooi dit over de aardbeiensaus terwijl u zachtjes roert met een houten pollepel. Breng het mengsel aan de kook en laat 3 minuten koken onder voortdurend roeren. Voeg de suiker en de boter toe, breng het geheel aan de kook en laat onder voortdurend roeren nog 3 minuten koken. Vul meteen na de kooktijd uw potten tot aan de rand met jam.
Tip van de chef

Opmerking: het geleermiddel voor jam (op basis van appelpectine) is gemakkelijk te vinden in het
schap met suiker in uw supermarkt


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product