ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Aardbeiensorbet

Aardbeiensorbet

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 2 uur
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

10-15 bolletjes :
300 ml water
100 g fijne kristalsuiker
500 g aardbeien
sap van een halve citroen
1Doe de suiker en het water in een pan. Breng aan de kook en laat 2 minuten doorkoken om een siroop te krijgen. Laat de siroop helemaal afkoelen. Als u haast heeft, kunt u deze siroop vervangen door 200 ml rietsuikersiroop.
2Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en pureer de aardbeien. Wrijf de puree door een zeef om alle pitjes te verwijderen. U kunt de aardbeien ook verwerken met de sapcentrifuge als u die heeft.
3Voeg het citroensap toe.
4Meng de aardbeiensaus met de siroop met behulp van een garde.
5Laat 2 à 3 uur afkoelen in de koelkast.
6Als de bereiding koud is, stelt u uw ijsmachine in werking. Schenk het mengsel erin via de opening. Laat de machine draaien totdat u de gewenste consistentie heeft, ongeveer 20 à 30 minuten.
7Serveer het ijs onmiddellijk of doe het over in een doos om het in de vriezer te bewaren.
Tip van de chef

Ter afwisseling kunt u de aardbeien vervangen door bosaardbeitjes, zwarte bessen, kersen of bijvoorbeeld frambozen.​


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product