ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Bapao

By Ila Dolman


Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 15 min Materiaal : bakpapier
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 2 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

8 :
vulling
2 eetlepels olie
1 geschilde ui
2 geschilde teentjes knoflook
1 winterwortel 150 gram
250 gram rundergehakt
1 eetlepel sambal badjak of brandal
3 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
1 eetlepel suiker
1 eetlepel ketoembar (koriander) poeder
1/8 theelepel peper
1/4 theelepel zout
Brooddeeg
300 ml melk
7 gram gist
500 gram tarwebloem
1 eetlepel boter
1 eetlepel suiker
1 ei
1/2 theelepel zout
vulling
1doe olie in de rvs kom, de in tweeën gesneden ui, wortel in stukken van 1 cm. en de knoflook.
2stel het expert programma in op 20 seconden/snelheid 18/ 0 graden.
3voeg het gehakt, sambal, ketjap, suiker, ketoembar en peper en zout toe.
4stel het expert programma in op 8 minuten/ snelheid 2A/ 110 graden.
5de gehakt vulling overscheppen op groot plat bord. Als de vulling te nat is: 1 a 2 eetlepels paneermeel erbij mengen.
6verdeel de vulling in 16 gelijke delen en laat het afkoelen.
Brooddeeg
1knip 16 stukjes bakpapier in 9 x9 cm.
2doe de melk in de rvs kom en stel het expert programma in op 1 minuut/ snelheid 1A/ 40 graden.
3Voeg de gist toe en stel het programma Brood/Brioche in.
4Na 1 minuut stopt het programma, voeg de bloem,boter, suiker, ei en zout toe.
5schakel het programma weer in door op auto te drukken.
6Het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uitrollen tot 9 cm dikke rol en snij het in 16 gelijke delen.
7Neem 1 deel en druk dit uit tot een rondje van 10 cm, pas op dat je het midden niet te dun maakt.
8Leg in het midden van het deeg een eetlepel van de gehaktvulling en vouw het broodje dicht.
9Draai het broodje met een beetje bloem tot een bolletje en leg het met de sluitnaden naar beneden op een stukje bakpapier.
10Herhaal dit tot alle broodjes gevuld zijn.
11Bedek het met een groot stuk bakpapier, dek ze daarna af met een vochtige doek en laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur (20 graden).
12Doe 0,5 liter water in de rvs kom, leg 4 deegbolletjes in de stoominzet en hang deze in de rvs kom.
13stel het expert programma in op 15 minuten/snelheid 1A/ 115 graden en zet de dekselknop op de stoomstand.
14na 15 minuten dit herhalen tot alle broodjes zijn gestoomd.
Ingestuurde recepten van andere gebruikers worden niet getest door Magimix.
Tip van de chef

gebruik de Magimix XL stoomkoker voor de Cook Expert zodat u meerdere broodjes tegelijk kan stomen. Variatie in de vulling maakt het nog leuker


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Truus

kun je deze ook een dag vantevoren maken? Heeft iemand dit al geprobeerd?