ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Brabantse worstenbroodjes

Brabantse worstenbroodjes Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur 15 min
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 WORSTENBROODJES :
DEEG :
13 gram verse bakkersgist
of 7 gram droge gist
10 gram witte basterdsuiker
125 ml melk
250 gram bloem
70 gram zachte boter
6 gram zout
VULLING :
300 gram half-om-halfgehakt
1 eetlepel paneermeel
2 eieren
¼ theelepel geraspte nootmuskaat
peper en zout
1Doe de gist, de basterdsuiker en de melk in de kom en schakel het programma BROOD/BRIOCHE in. Na 1 minuut stopt het programma. Voeg de bloem, de boter en het zout toe en schakel het programma weer in. Spatel het deeg zo nodig van de wand van de kom. Neem het deeg uit de vorm, vorm er een bol van en leg deze in een met bloem bestrooide kom met de naad van het deeg naar beneden. Dek de kom af met plasticfolie en laat het brooddeeg 45 minuten rijzen.
2Vul een ovenschaal met een beetje water en plaats deze onder in de oven.
3Meng het gehakt in een kom met het paneermeel, 1 ei en de nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout.
4Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit* tot een vierkante lap van ½
cm dikte. Snijd in 6 gelijke stukken.
5Rol het gehakt tot 6 worsten met dezelfde lengte als de uitgerolde deegplakken en leg het gehakt op het deeg. Vouw het deeg om het gehakt, druk licht aan en leg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de worstenbroodjes onder een grote kom nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
6Bestrijk de worstenbroodjes met losgeklopt ei en bak ze in 30 minuten mooi goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product