ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Brisee deeg

voor de bodem van een quiche (By Carla Baas)

Brisee deeg voor de bodem van een quiche

Voorbereiding : 5 min Rusttijd : 10 min
Koken : - Materiaal : Quiche vorm, plastic folie, deegroller
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 ronde quichevorm 30 cm doors :
200 gram bloem
4 gram zout
100 gram koude roomboter in stukjes
1 ei
1 eetlepel koud water
2 eetlepels bloem
voor het uitrollen van het deeg
1Doe alle ingrediënten (behalve de 2 eetlepels bloem) in de RVS-kom en sluit de deksel met de dop er op
2Kies programma BROOD BAKKEN/BROOD BRIOCHE en druk op AUTO
3Haal het deeg uit de kom, wikkel het in folie en laat het 10 minuten op een koele plek rusten
4Bebloem je werkplek en rol het deeg uit tot een ronde plak van een ½ cm dikte en groter als de quichevorm
5Leg de plak deeg boven op je quichevorm en laat druk het deeg voorzicht in de vorm
6Snijd met een mesje over de bovenzijde van de quichevorm rand om het overtollige deeg te verwijderen
7Vul de quichevorm naar smaak met ingrediënten om een quiche te bakken of zet de vorm tot nader gebruik in de koelkast
Ingestuurde recepten van andere gebruikers worden niet getest door Magimix.
Tip van de chef

De quichevorm hoef je niet in te vetten omdat het deeg roomboter bevat. Dit deeg kun je ook in plastic folie invriezen, Zo heb je altijd een voorraad in huis.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product