ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Casinobrood

Casinobrood Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 1 uur 30 min
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 BROOD :
10 gram verse bakkersgist
of 1 zakje droge gist
275 ml melk
30 gram zachte boter plus 1 klontje
5 gram zout
10 gram suiker
350 gram tarwebloem
1Doe de gist en de melk in de rvs-kom en selecteer het BROOD/BRIOCHEprogramma. Na 1 minuut stopt het programma. Voeg de in stukjes gesneden zachte boter, het zout, de suiker en de bloem toe en schakel het programma weer in. Doe het deeg (dat plakkerig mag zijn) in een met bloem bestrooide grote schaal, dek het af met een vochtige doek en laat het 1 uur rijzen.
2Rol het deeg uit tot een worst en leg dit in een ingevette broodvorm. Laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 210 °C.
3Bak het brood in ongeveer 30 minuten goudbruin. Neem het uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product