ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Coleslaw

met cranberry’s

Coleslaw met cranberry’s Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 1 uur
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

8 PERSONEN :
3 wortels (300 gram)
¼ witte kool (400 gram)
¼ rode kool (400 gram)
50 gram gedroogde cranberry’s
5 eetlepels mayonaise (zie blz. 234)
1 eetlepel cider- of sherryazijn
1 eetlepel fijne mosterd
1 theelepel suiker
enkele fijngehakte walnoten
zout en versgemalen peper
1Zet de transparante grote kom op de machine met daarin de midi-kom. Was en schil de wortels en rasp ze met de raspschijf van 2 mm met het FOODPROCESSOR- programma. Zet de geraspte wortel vervolgens even apart in een grote schaal.
2Snijd de kwart kool in tweeën of in vieren. Snijd de kolen fijn met de plakjesschijf van 2 mm met het FOODPROCESSOR-programma en voeg de kool aan de wortel in de grote schaal toe. Voeg de mayonaise, gedroogde cranberry’s, azijn, mosterd, suiker, zout en peper toe.
3Meng alle ingrediënten en zet de salade minstens 1 uur koel weg.
4Bestrooi de coleslaw vlak voor het opdienen met de gehakte noten.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Voor een traditionele variant hoeft u slechts de cranberry’s weg te laten. U kunt ze ook vervangen door rozijnen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Astrid Ferwerda

Dit is al snel heel veel! Ipv cranberries rozijntjes gebruikt, smakelijk en gezond gerecht.