ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gekruide peren

Gekruide peren

Voorbereiding : 30 min Rusttijd : -
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 :
4 conference of comice peren
2 sinaasappels 
200 g suiker
1 kruidnagel
1 stukje kaneelstok
½ citroen
10 cl grenadine
10 korrels zwarte peper
1 mespunt nootmuskaat
1 liter water
1Schenk een liter water en de suiker in een pan, doe alle specerijen in het water en breng langzaam aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat deze siroop 10 min. trekken.
2Schil de peren, wrijf ze in met een halve citroen om te voorkomen dat ze zwart worden en pocheer ze 15 min. op laag vuur in de siroop.
3Pers ondertussen de 2 sinaasappels met de citruspers.
4Laat de peren uitlekken en zeef de siroop door de puntzeef. Laat de vloeistof tot de helft inkoken*. Voeg het sinaasappelsap en de grenadine toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
5Zet de peren weer in de siroop en laat ze afkoelen. Keer ze regelmatig om.
6Serveer de peren op schaaltjes, schenk er de siroop overheen en versier met stukjes sinaasappelschil.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product