ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gevlochten brioche

Gevlochten brioche

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 1,5 uur
Koken : 20 min Materiaal : cakevorm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

1 brood :
10 g verse bakkersgist
of 5 g gedroogde gist
125 ml melk
250 g tarwebloem
20 g boter
40 g suiker
4 g zout
1 los geklopt ei (om mee te bestrijken)
1Los de gist met behulp van een vork in de lauwe melk op (ca. 35 °C). Laat 1 minuut rusten.
2Doe de tarwebloem, de boter, de suiker, het zout en de melk met gist in de kom met het kneedmes.
3Zet de machine aan in werking en laat 1 minuut draaien. Spatel het deeg indien nodig met de spatel van de wanden naar beneden. Laat de machine nog enkele seconden draaien.
4Doe het deeg in een met bloem bestrooide kom. Dek af met plasticfolie of met een vochtige theedoek. Laat 30 minuten rusten.
5Het deeg kan nu verwerkt worden. Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Vorm 3 lange dunne rollen door het deeg over het werkblad te rollen. Maak een vlecht en leg deze in een beboterd en met bloem bestoven broodblik.
6Laat 30 minuten in de oven rijzen bij een temperatuur van 60 °C.
7Neem het brood uit de oven. Verwarm de oven voor op 180 °C.
8Bestrijk het brood met het losgeklopte ei zodat het mooi bruin wordt.
9Bak het brood ca. 20 minuten in de oven. Leg er een vel aluminiumfolie op als de bovenkant te donker wordt.
10Neem het brood uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…