ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Groentepizza

Groentepizza

Voorbereiding : 45 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

1 grote pizza :
Pizzadeeg
100 ml water
5 g verse bakkersgist
200 g tarwebloem
2 el olie
4 g zout
1 tl oregano (optioneel)
Vulling
1 ui
1 kleine courgette
2 tomaten
6 el tomatensaus
300 g mozzarella
verse basilicum
Pikante olie
Pizzadeeg
1Los de gist met behulp van een vork in het lauwe water op (ca. 35 °C). Laat 1 minuut rusten.
2Doe het zout, de bloem, de oregano, de olie en het water met gist in de grote kom met het kneedmes.
3Zet de machine aan en laat draaien en tot het deeg een bal vormt (ca. 1 minuut). Spatel het deeg zo nodig van de komwand naar beneden.
4Bestrooi uw handen met bloem. Neem het deeg uit de kom en rol het tot een bal. Leg de baldeeg in een grotekom afgedekt met plasticfolie of met een vochtige theedoek. Laat het ca. 1 uur rusten.
5Druk aan het eind van de rijstijd met uw vuist de lucht uit het deeg.
6Verwarm de oven voor op 240 °C. Vul de braadslede van uw oven met water.
7Bestrooi het werkblad met bloem. Rol het deeg uit om een grote pizza te maken of verdeel het in 2 gelijke delen. Prik er over het hele oppervlak gaatjes in met een vork.
Vulling
1Pel de ui. Snijd de ui in de midi-kom met de plakjesschijf van 2 mm en zet even apart. Snijd de courgette en de tomaten in plakjes. Laat ze met een beetje zout uitlekken in een zeef.
2Fruit de gesneden uien in een beetje olijfolie in een koekenpan.
3Bestrijk het deeg met tomatensaus en verdeel hierover de gefruite uien en uitgelekte courgettes en tomaten. Leg er plakjes mozzarella op. Breng op smaak met zout en peper.
4Verlaag de oventemperatuur tot 220 °C. Bak de pizza 15 à 20 minuten in de oven. Pas desgewenst de baktijd aan de dikte van het deeg aan.
5Bestrooi voor serveren met verse basilicum en besprenkel met pikante olie

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…