ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Hamburgerbroodjes

Hamburgerbroodjes Cook Expert
 

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
10 gram verse bakkersgist
120 ml water
300 gram tarwebloem
40 gram gesmolten boter
25 gram suiker
5 gram zout
1 ei
1 eidooier plus 1 eetlepel melk
1 eetlepel sesamzaad
1Doe de gist en het water in de rvs-kom en schakel het BROOD/BRIOCHE-programma in. Na 1 minuut stopt het programma: neem de deksel van de kom en voeg de bloem, de boter, de suiker, het zout en het ei aan de inhoud van de kom toe. Schakel het programma weer in door op Auto te drukken. Doe het deeg in een met bloem bestrooide kom, dek het af met een vochtige doek en laat het 30 minuten rusten.
2Druk het deeg plat en leg het op een met bloem bestrooid werkblad. Verdeel het in zes gelijke deegstukken en rol deze tot gladde bolletjes. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 30 minuten rijzen.
3Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Klop de eidooier met de melk los. Bestrijk de bolletjes met het eidooiermengsel en bestrooi ze met de sesamzaadjes. Bak ze vervolgens in 10 à 15 minuten in de oven goudbruin. Laat ze afkoelen voordat u de cheeseburgers erop doet.

© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product