ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Irish stew

Irish stew Cook Expert
 

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
2 wortels (150 gram)
4 aardappelen (400 gram)
2 uien
1 stengel bleekselderij
600 gram lamsstoofvlees, bijv. lamsschouder
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
500 ml stout bier, type Guinness®
2 eetlepels tomatenpuree
3 eetlepels worcestersaus
1 theelepel zout
versgemalen peper
250 ml water
1 runderbouillontablet
2 theelepels Maïzena®
½ bosje peterselie
zout en versgemalen peper
1Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 4 mm in de midi-kom. Schil de wortels en de aardappelen en pel de uien. Snijd de wortels, aardappelen, uien en bleekselderij tot plakjes met het FOODPROCESSOR-programma. Zet de groenten even apart en plaats de rvskom op de machine.
2Snijd het lamsvlees in blokken van 3 à 4 cm. Pel de knoflook en snijd deze doormidden. Doe het vlees in de rvs-kom met de olijfolie en knoflook. Stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 1A/120 °C.
3Voeg de wortels, aardappelen, bleekselderij en uien toe aan de inhoud van de kom. Giet vervolgens het bier en de tomatenpuree erbij. Voeg zout, peper, de worcestersaus, het water, het runderbouillontablet en de Maïzena® toe en stel vervolgens het EXPERT-programma in op 2 uur/snelheid 1A/95 °C. Check of het vlees gaar is en verleng eventueel het programma.
4Garneer de stew met de gewassen en fijngesneden peterselie.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Wilt u de stew wat meer gebonden, voeg dan wat extra met water aangelengde Maïzena® toe.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product