ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kippenbouillon

Italiaan recept

Kippenbouillon, Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 personen :
1,5 liter water
2 wortels (200 g)
1 takje selderij
2 uien
2 kruidnagels
1 laurierblad
500 g kip
Peper en zout
1Giet het water in de kom bij de gewassen, geschilde en in stukken gesneden groenten, de kruiden en de kip en schakel daarna het programma STOMEN 1 uur en 30 min in.
2Filter de bouillon en bewaar de groenten voor in een soep of in een salade met een beetje olijfolie. De bouillon is 3 dagen houdbaar in de koelkast. 
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016 - IT versie
Tip van de chef

Bouillon is heel eenvoudig te maken en kan worden gebruikt voor tal van gerechten, zoals risotto, braadvlees en stoofschotels. Hiermee kunt u de conserveermiddelen in kant-en-klare bouillons vermijden. Bouillon is bovendien rijk aan vitaminen en mineralen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product