ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kokosmakronen

met chocolade

Kokosmakronen met chocolade Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

20 MAKRONEN :
4 eiwitten
1 snufje zout
160 gram fijne kristalsuiker
250 gram geraspte kokos
100 gram pure chocolade met een
hoog cacaogehalte
1Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng de eiwitklopper in de rvs-kom aan. Doe het eiwit met een snufje zout in de rvs-kom, verwijder de dop en selecteer het programma STIJFGEKLOPT EIWIT.
2Voeg, wanneer het eiwit stijf is, de suiker toe via de opening in de deksel en schakel het programma STIJFGEKLOPT EIWIT opnieuw 1 minuut in.
3Doe het stijfgeklopte eiwit over in een grote schaal, voeg de geraspte kokos toe en spatel het voorzichtig om tot een gelijkmatig mengsel.
4Maak met behulp van twee lepels hoopjes van ongeveer 3 cm op een met bakpapier beklede bakplaat of spuit rozetjes met behulp van een spuitzak*. Zet de plaat 15 minuten in de oven. Laat ondertussen de chocolade au bain-marie* smelten.
5Neem de kokosmakronen uit de oven, laat ze afkoelen en dompel de onderzijde in de gesmolten chocolade. Laat ze 1 uur in de koelkast afkoelen.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES