ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Panna cotta

met bosvruchtensaus

Panna cotta met bosvruchtensaus Cook Expert

Voorbereiding : 25 min Rusttijd : 2 uur
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 2 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6/8 PERSONEN :
PANNA COTTA :
800 ml slagroom
120 gram suiker
merg van 1 vanillestokje
4 gelatineblaadjes
BOSVRUCHTENSAUS:
100 gram aardbeien
100 gram bosbessen
200 gram frambozen
50 gram bramen
60 gram suiker
1Doe de slagroom, de suiker en het merg uit het opgesneden vanillestokje in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 6 minuten/snelheid 1A/85° C. Laat het mengsel 10 minuten afkoelen.
2Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Knijp ze daarna uit en voeg ze aan de inhoud van de rvs-kom toe. Stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 3/85° C.
3Schenk de saus in puddingvormpjes of kleine schaaltjes en laat ze op kamertemperatuur afkoelen. Bedek ze dan met plasticfolie en zet ze 2 tot 3 uur in de koelkast.
4Haal de panna cotta’s uit hun vormpjes en dien ze op met wat bosvruchtensaus.
bosvruchtensaus
1Doe alle ingrediënten in de rvs-kom.
2Schakel het SMOOTHIE-programma in. Zeef desgewenst de pitjes uit de saus. Laat de saus afkoelen.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Houd de vormpjes tot aan de rand in heet water om de panna cotta’s gemakkelijker uit hun vormpjes te kunnen halen.​


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Vivian

Na het commentaar van Hetty heb ik 2 extra blaadjes gelantine toegevoegd en toen was het perfect. Een heerlijk recept!

Hetty van Koutrik

Panna cotta was goed van smaak, maar er zou wat meer gelatine gebruikt moeten worden. Nu waren ze wel erg wobbelig, zelfs na veel meer uren in de koelkast. Saus was prima.