ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Pavlova

Pavlova
 

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 2 uur 30 min Materiaal : spuitzak(optioneel)
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 2 stemmen
Download het recept :
 

6 :
Schuimgebak 
125 g poedersuiker 
5 eiwitten
Slagroom 
300 ml slagroom 
1 zakje vanillesuiker
Decoratie
100 g aardbeien
100 g frambozen
muntblaadjes
Voor het schuimgebak
1Scheid de eieren in witten en dooiers.
2Klop de eiwitten in 5 minuten stijf in de grote kom met de eiwitklopper, vergeet niet de aanduwer uit de invoerbuis te verwijderen.
3Voeg zodra de eiwitten stijfgeklopt zijn via de invoerbuis geleidelijk de poedersuiker toe. Laat de machine 1 minuut draaien. Het eiwitschuim moet stevig zijn.
4Vorm met de spuitzak of met een lepel bergjes van ca. 8 mm op de met bakpapier bedekte bakplaat.
5Droog het schuim 2,5 uur in de oven op 80 °C. De schuimgebakjes zijn gaar als ze gemakkelijk van het blik loslaten. Zet aan het einde van de baktijd de ovendeur op een kier en laat de schuimgebakjes in de oven afkoelen.
Voor de slagroom
1Zet de kom en de ingrediënten 1 uur in de koelkast.
2Doe de slagroom in de grote kom met de eiwitklopper.
3Verwijder de aanduwer uit de invoerbuis en schakel de machine in.
4Klop de slagroom stijf, maar let goed op dat de slagroom niet in boter verandert. Voeg zodra de room dik begint te worden de vanillesuiker toe.
5Bedek vlak voor het serveren de schuimgebakjes met de slagroom. Garneer met de vruchten en de muntblaadjes.
Tip van de chef

De baktijd is afhankelijk van de grootte van de schuimgebakjes.​ U kunt ook ander fruit gebruiken, zoals perziken, appels, druiven
etc. U maakt dit nagerecht nog lekkerder met frambozensaus​.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…

ALLE REACTIES
Dinie Van Voorst Meijerink

Nou is niet voor mij bestemd. Krijg het niet voorelkaar om het goed te krijgen. Eiwit stijf ,maar dan het suiker erbij dan blijft het niet stijf.