ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Ravioli met spinazie, ricotta en salieboter

By Magimix Nederland


Voorbereiding : 30 min Rusttijd : 30 min
Koken : 10 min Materiaal : Pastamachine
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
2 eieren
2 eierdooiers
40 g geraspte Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
2 g nootmuskaat
10 ml olijfolie
100 g ricotta
75 g spinazie
120 g bloem
2 takjes salie
50 g boter
1Plaats de rvs-kom en het kneedmes op de machine. Voeg bloem, eieren, olijfolie en een snuf zout toe. Meng kort tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 minuten rusten.
2Blancheer de spinazie 2 minuten, spoel koud en knijp uit. Plaats de transparante kom met de mini-kom en het mini stalen mes, hak de spinazie fijn. voeg ricotta, knoflook, peper en zout, nootmuskaat toe en pulseer tot alles goed gemengd is.
3Maak met de pastamachine op de dunste stand lange vellen. Leg deze op een met bloem bestoven werkblad. Smeer dun in met eidooier. Verdeel kleine porties ricottamengsel over de plak en dek deze af met de volgende plak. Druk voorzichtig rond het mengsel aan en steek er rondjes uit. Knijp voorzichtig de lucht uit de ravioli.
4Smelt in een pan de boter en voeg de salie toe. Zet het vuur op de laagste stand. Kook de ravioli in 2 minuten gaar en roer ze door de salieboter.
5Verdeel de ravioli over diepe (verwarmde) borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product