ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Rozijnenscones

Rozijnenscones Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

VIJFTIEN SCONES :
350 gram bloem
1 zakje bakpoeder (7 gram)
30 gram basterdsuiker
¼ theelepel zout
60 gram boter op kamertemperatuur
210 ml melk (+/-)
70 gram rozijnen
1Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de bloem, bakpoeder, suiker, zout, boter en in stukjes gesneden in de rvs-kom. Selecteer het programma DEEG/TAART.
2Spatel waar nodig het deeg naar beneden en schakel het programma weer in. Giet vervolgens via de deksel langzaam de melk erbij. Voeg 20 seconden voor het einde van het programma de rozijnen toe.
3Neem het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestrooid werkblad. Rol het deeg uit tot een plak van 2 cm dik. Steek er cirkeltjes uit met een ronde uitsteker van 5 cm doorsnede. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel. Bak 12 à 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat de scones op een rooster afkoelen en serveer ze doormidden gesneden met jam en eventueel slagroom
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product