ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Stokbroden

Stokbroden

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 1,5 uur
Koken : 17 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 

2 stokbroden :
5 g verse bakkersgist
of 2,5 gram grdroogde gist
150 ml lauw water
250 g tarwebloem
5 g zout
1Los de gist met behulp van een vork op in het lauwe water (ca. 35 °C). Laat 1 minuut rusten.
2Doe het zout, bloem en het water met gist in de kom met het kneedmes.
3Zet de machine ca. 1 minuut aan totdat het deeg een bal vormt.
4Bestrooi uw handen met bloem en neem het deeg uit de kom. Vorm het deeg tot een bal en leg het in een grote kom afgedekt met plasticfolie of een vochtige theedoek. Laat ca. 1 uur rusten.
5Bestrooi uw handen met bloem en druk met uw vuist de luchtbellen uit het deeg. Neem het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestrooid werkblad.
6Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Rol het deeg met 2 handen uit en vorm 2 stokbroden.
7Bedek het ovenrooster met bakpapier. Leg de stokbroden bedekt met een vochtige doek op het rooster. Laat 40 minuten rijzen.
8Vul 20 minuten voor het eind van de rijstijd de braadslee in uw oven met water. Verwarm de oven voor op 220 °C.
9Bestrooi aan het eind van de rijstijd de stokbroden licht met bloem en maak met een nat scherp mes inkepingen aan de bovenkant van het brood.
10Zet de stokbroden in de oven en bak ze 15 à 20 minuten.
11Controleer of de stokbroden gaar zijn door ze om te keren en op de onderkant te kloppen. Het moet hol klinken. Laat de stokbroden op een rooster afkoelen.
Tip van de chef

Bij de modellen CS 4200, 5200 en Pâtissier kunt u de hoeveelheden verdubbelen .


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…