ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Taart met gekarameliseerde appels

Taart met gekarameliseerde appels

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 40 min Materiaal : taartvorm Ø 28-30 cm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
Kruimeldeeg
250 g meel patentbloem
125 g boter
1 mespuntje zout
80 ml koud water
Taartvulling
1 kg appels
½ citroen
45 g boter
2 eieren
2 el crème fraîche
1 tl kaneel
4 el kristalsuiker
1 el calvados
1 tl vanille-extract
Voor het kruimeldeeg
1Doe het meel, het zout, de in stukjes gesneden boter en het water in de kom met het kneedmes.
2Schakel de foodprocessor in en laat de machine 20 seconden draaien.
3Schakel de machine uit zodra het deeg een bal vormt. Duw het zo nodig met de spatel neer.
4Wikkel het deeg in plastic folie, druk het plat en leg het 1 uur in de koelkast.
5Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). De bakvorm beboteren en met meel bestuiven. Rol het deeg uit  en leg het in de bakvorm . Prik met een vork gaatjes in de deegbodem  .
6Leg vetvrij papier op de deegbodem bedekt met knikkers of met gedroogde peulvruchten (of rijst) .
7Gedurende 20 minuten blind bakken.
Voor de taartvulling
1Was ondertussen de appels en snijd ze in schijfjes in de midi-kom met de 4 mm snijschijf. Leeg de kom tussendoor, als deze te vol wordt. Besprenkel de appels met het sap van een halve citroen.
2Fruit de appelschijfjes in de boter. Bestrooi ze met een beetje suiker en laat onder af en toe roeren 5 à 7 minuten bakken op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
3Doe de eieren, de suiker, de crème, de Calvados, het vanille-extract en de kaneel in de kom met het metalen mes.
4Laat de machine draaien totdat u een homogeen en romig mengsel heeft.
5Verdeel de appelschijfjes over de taartbodem en schenk het eimengsel erover.
6Bak 30 minuten in de op 180°C (th.6) voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
Tip van de chef

Heerlijk met crème fraîche of een bolletje vanille-ijs.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…