ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Tomatenflan


Voorbereiding : 30 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 :
2 middelgrote tomaten
3 hele eieren
12 blaadjes basilicum
1 rode paprika
2 el olijfolie
zout, peper
1Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water, pel ze, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in grote stukken.
2Schenk de olie in een braadpan, voeg de tomaat eraan toe, leg het deksel op de pan en laat 20 min. op laag vuur koken, onder regelmatig roeren. Leg ondertussen de paprika onder de grill in de oven en keer hem regelmatig om tot hij goed gegrild is. Neem hem uit de oven en laat hem 10 tot 15 min. rusten
3Hak de basilicumblaadjes. Oven voorverwarmen op 150° C (T5). Pel de paprika en verwijder de steel en de pitjes. Doe de paprika en de tomaten in de kom met het metalen mes en de BlenderMix. Zet het apparaat 1 min. aan en voeg via de invoerbuis de drie hele eieren toe. Voeg zout, peper en de gehakte basilicum toe. Druk drie keer op Pulse.
4Doe de bereiding over in de licht beboterde bakvorm en zet hem gedurende ongeveer 30 min. in de oven.
5Laat de tomatenflan afkoelen voordat u hem uit de bakvorm overdoet op een serveerschaal. Lauwwarm opdienen. Serveer er sla bij.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product