ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Traditionele kalfsgehaktballetjes

Traditionele kalfsgehaktballetjes

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4-6 personen :
500 gram kalfsoester
200 gram champignons
10 takjes peterselie
1 ½ eetlepel sesamolie
zout en versgemalen peper
tomatensaus
1Zet de grote transparante kom met het metalen mes op de machine. Borstel het vuil van de champignons en doe ze in de kom. Voeg de stukken kalfsvlees, de gewassen blaadjes van de takjes peterselie en de sesamolie toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Selecteer het FOODPROCESSOR programma en draai het geheel in 1 minuut tot een fijngehakt mengsel.
2Neem een lepel van het gehaktmengsel en draai er balletjes van 2 cm doorsnede van. Leg de balletjes vervolgens in de stoommand. Als de balletjes niet allemaal op de bodem van de stoommand passen, kunt u het metalen plaatje halverwege de stoommand bevestigen.
3Vul de rvs-kom met 500 ml water, zet de stoommand erin en selecteer het programma STOMEN. Pas zo nodig de stoomtijd aan.
4Prik de balletjes per twee op houten spiesjes en dien ze op met klassieke tomatensaus.
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Dominootje

Kan mij niet voorstellen dat deze gehaktballen alleen maar gestoomd zijn, vanwege bruine kanten.