ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Witlof met ham

en Mornay-saus

Witlof met ham en Mornay-saus Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 55 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
6 stronkjes witlof (900 gram)
1 klontje boter
6 plakken gekookte ham
50 gram geraspte parmezaanse
kaas
zout en peper
MORNAY-SAUS :
50 gram gezouten boter
50 gram bloem
300 ml melk
30 gram geraspte emmentaler
of maasdammer
30 gram geraspte comté of gruyère
zout en peper
1Zet de rvs-kom op de machine, vul met 500 ml water en zet de stoommand erin. Was de witlof, verwijder het bittere wortelgedeelte en de buitenste bladeren en leg de stronkjes in de stoommand. Bestrooi met wat zout en peper. Schakel het programma STOMEN 40 minuten in. Keer de witlof tijdens het stomen. Vet ondertussen een ovenschotel in.
2Laat de stronkjes uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 °C.
3Wikkel elke stronk in een plak ham, leg de rollen in de ingevette ovenschaal en giet de Mornay-saus erover. Bestrooi met parmezaanse kaas en zet de schaal 15 minuten in de oven.
Mornay-saus
1Doe de boter, bloem en melk in de rvs-kom. Voeg zout en peper naar smaak toe en stel het EXPERT-programma in op 10 minuten/snelheid 10/80 °C.
2Druk ongeveer 1 minuut voor het einde van het programma op Stop, voeg de twee geraspte kaassoorten toe en schakel het programma weer in door op Auto te drukken.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
FtB

Witlof iets korter laten stomen (30/35). Saus geweldige structur!