ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Witlofroomsoep

Witlofroomsoep

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 personen :
500 g witlof
25 g boter
200 ml kookroom
nootmuskaat
1 grote ui
500 ml kippenbouillon
½ tl kristalsuiker
zout, peper
1De ui schillen en fijn snipperen.
2De witlof onder water afspoelen, beschadigde bladeren verwijderen en het harde gedeelte aan de onderkant verwijderen door dit met een scherp mesje uit te boren (om de bittere smaak weg te nemen).
3De struikjes in de lengte halveren.
4Laat in een braadpan de boter, de ui en de witlof 10 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan.
5Met zout en peper bestrooien, de suiker toevoegen en wat geraspte nootmuskaat.
6Voeg de kippenbouillon toe en laat nog 20 minuten koken.
7Mix alles 1 minuut in de blender op functie "soups" .
8Voeg tot slot de kookroom toe en mix nog 10 seconden op snelheid 2.
9Warm serveren.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product