NIEUWS

Interview Michael Schook van Restaurant Héroine Rotterdam

Magimix maakt keukenapparatuur en is altijd nieuwsgierig naar de gebruiker. Wat is er gaande in de keuken? Wat zijn de trends? Wat drijft de topchefs? Als 1e in een hopelijk langlopende reeks, een int
Restaurant Héroine: Verslavend lekker

Restaurant Héroine werd in december 2017 door Eva Eekman en Michael Schook geopend. Het restaurant heeft in een relatief korte tijd een goede naam voor zichzelf opgebouwd. Ze bieden zeer kwalitatieve gerechten, maar willen dat iedereen zich bij hen welkom voelt. Dit proberen ze met de look en feel van de zaak. De naam Héroine is bedacht door Eva en betekent heldin in het Frans.

Vrouwelijk en stoer, dat past bij ons
“We moesten een naam hebben die pakkend was, maar ook bij ons als restaurant past. Het betekent dus heldin, niet de drugs. Die associatie wordt natuurlijk wel gemaakt en misschien willen we dat stiekem ook wel. We willen net even wat anders zijn en die grens opzoeken. Dat past bij ons. Een heldin is vrouwelijk en stoer, niet dat ik vrouwelijk ben haha, maar de uitstraling van de zaak is dat wel. Vandaar de naam,” aldus Michael.

Experimenteren met onbekende producten
Bij Héroine wordt er met één chefs menu gewerkt van vier, vijf of zeven gangen. Dit bestaat meestal uit wat vegetarische gerechtjes, amuses en experimentele gerechten. Er is een constante ontwikkeling die nooit stil staat. De inspiratie haalt Michael overal vandaan. Er wordt rekening gehouden met seizoenen, maar ook leveranciers komen bijvoorbeeld met bijzondere dingen waar mee geëxperimenteerd wordt.

Een Tumbo?
“Onze groenteleverancier haalt veel uit Zuid-Amerika. Een voorbeeld is de Tumbo, een soort passievrucht, maar ook weer anders. Het is een onbekende vrucht, dus je gaat proeven en de smaakkenmerken ontleden. De Tumbo is fris en bloemig. Daarna ga je bedenken: waar past dit bij? Wij hebben er een dessert van gemaakt, maar het zou ook bij vis kunnen bijvoorbeeld,” vertelt Michael.

Fermenteren is het nieuwe grillen
Er wordt nu ook veel uitgeprobeerd met gefermenteerde producten. Voor het fermenteren zijn ook weer allerlei verschillende manieren. Michael vertelt dat er bij hen in de kelder vlierbloesemazijn en gefermenteerde Daslook kappertjes staan. De technieken waarmee je bijzondere smaken kan creëren zijn oneindig volgens hem.

Elke zes weken nieuw
Iedere zes weken wisselt het menu, dus over een favoriet gerecht kan niet gesproken worden bij Héroine. Dit wisselt met het menu mee, wat natuurlijk een goed teken is. Michael vertelt dat er gasten zijn die heel experimenteel zijn en gasten die juist meer van de gangbare gerechtjes houden.
Héroine probeert in het menu veel variatie te bieden zodat er voor ieder wat wils is. Een gerechtje die nu heel erg in trek is bij de experimentele gasten is de gebakken lever met een sorbet van kersenbloesem Umeboshi, gefermenteerde pruimpjes Japanse stijl. Dit gerechtje zorgt voor een echte smaakexplosie. Daar kan je je misschien wel iets bij voorstellen…

Michael zelf hoort natuurlijk vanzelfsprekend bij de experimentele mensen. “Mijn favoriet is de gebakken lever, maar een ander tussengerechtje komt ook zeker in de buurt. Dit is langoustine met een salade van kohlrabi, Thaise basilicum, een pittige bisque en om het af te maken tandoori schuim.”

Is er een gerecht dat je moeilijk vindt om te maken?
Echt moeilijke gerechten zijn er volgens Michael niet. Met meer dan 20 jaar ervaring weet hij de keuken zo in te richten dat ieder gerecht haalbaar is met de spullen, ruimte en mensen die er zijn.

Iedere dag worden er tientallen keukenapparaten gebruikt, van de sous vide, tot aan droogtorens, een Green Egg en de Magimix apparaten. Deze maken het mogelijk dat er efficiënt kan worden gewerkt én kan worden geëxperimenteerd. Michael: “Hoe meer verschillende apparatuur je hebt, hoe meer mogelijkheden natuurlijk.”

Andere keukens ontdekken
Als chef blijf je niet stilstaan. Michael neemt ook graag een kijkje in andere keukens. Op dit moment zou hij de Zuid-Amerikaanse en Scandinavische keuken verder willen ontdekken. Als hij zelf mocht kiezen waar hij heen zou gaan om te eten, dan zou het restaurant Frantzén in Stockholm zijn.

“Daar wil ik zeker nog een keer naar toe gaan, vooral door de smaken die zij creëren. Die kan ik ook waarderen,” aldus Michael.

Restaurant Héroine vind je in de:
Kipstraat 12, 3011 RT te Rotterdam
https://restaurantheroine.nl

Hartelijk bedankt Michael, Eva en de Relatiemarketeers voor de tijd die jullie hiervoor genomen hebben.

MAGIMIX ACTIES

Koop je voor 23 januari 2022 een product Magimix dan ontvang je een gratis accessoire!
Let op, deze actie is alleen geldig bij consumentenverkooppunten. 

Alleen geldig bij deelnemende winkels, klik HIER voor het overzicht.
 

BESTE UIT DE TEST ! CONSUMENTENBOND JANUARI 2020

5x keer op rij als beste worden getest: Magimix 3200XL.

De Magimix 3200XL is voor de 5e keer op rij (2015, 2017, 2018 , 2019 en nu weer in 2020) als beste uit de keukenapparaten test van de Consument

Klik hier

Culy.nl test de Cook Expert

Culy.nl heeft de Cook Expert een dag lang getest en ze zijn er super enthousiast over. Lees hier het hele verslag: https://www.culy.nl/inspiratie/hele-dag-koken-magimix-cook-expert/

COOK EXPERT UPDATE!

Activeer gratis nieuwe opties en functies en profiteer van een geoptimaliseerd gebruikscomfort !

MAGIMIX PRESENTEERT DE COOK EXPERT

Dé multifunctionele kokende keukenmachine om snel en gemakkelijk gerechten te bereiden, van voorgerecht tot dessert. De Cook Expert is het antwoord op jouw culinaire ambities.

MAGIMIX NESPRESSO MACHINES: BESTE KOOP EN BESTE UIT DE TEST

Wij zijn trots! De Magimix Nespresso machines komen opnieuw goed uit de test van de Consumentenbond. Dit maal is de Essenza Mini de Beste Koop en de Magimix Expert en Expert&Milk de Beste uit de Test!

Resultaten
Beste koop
De consumentenbond vindt de Magimix Nespresso Essenza Mini het een zeer compacte espressomachine is die makkelijk is in gebruik, goede kwaliteit koffie geeft en gemakkelijk is om schoon te maken. De Magimix Essenza Mini is verkrijgbaar in het rood, groen en wit.

Beste uit de Test
Beste uit de Test is de Magimix Nespresso Expert M500. De Consumentenbond constateert een erg goede temperatuur van de koffie, fijne draaiknoppen voor het kiezen van drank en temperatuur, gescheiden uitloop voor koffie en heet water en de kwaliteit espresso is goed.

De Nespresso Expert M500 van Magimix heeft vier instellingen voor koffie: Ristretto, Espressso, Lungo en Americano. De Americano is een Ristretto aangelengd met heet water. De Nespresso Expert heeft daarnaast een vijfde programma voor heet water. Opvallend aan de machine is dat de koffie uitloop is gescheiden van de uitloop voor heet water. De temperatuur kan op drie standen worden ingesteld: warm, heet en extra heet. Via Bluetooth kan de machine ook met de Nespresso App worden bediend. De Expert is ook verkrijgbaar met melkopschuimer; Magimix Nespresso Expert & Milk M500.

Meer informatie over de machines kunt vinden op de productpagina. Verder informatie over de test van de Consumentenbond vindt u hier: www.consumentenbond.nl/espressomachine/beste/het-beste-portiesysteem
 

COOK EXPERT APP

Download nu gratis de nieuwste versie en ontdek de nieuwste recepten en functionaliteiten! Verkrijgbaar voor smartphone en tablet via de App en Play Store.

Met de Magimix Cook Expert app krijgt u toegang tot honderden gratis recepten om alles te bereiden van voor- tot nagerecht.
 - Om inspiratie op te doen voor uw dagelijkse maaltijden vindt u originele, klassieke, voordelige en afslankrecepten, speciaal voor de Cook Expert, met foto’s van het eindresultaat.
 - De zoekmachine helpt u om het perfecte recept te vinden op trefwoord, op type gerecht, programma's en accessoires. U kunt er ook mee filteren op gefilmde recepten of op bijdragen door andere gebruikers.
 - Maak een account en krijg toegang tot alle functies, zoals uw favoriete recepten en een boodschappenlijst.
 
Gemakkelijk lekker eten met de Magimix Cook Expert app!