ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Dahl

Indiase linzenschotel

Dahl Indiase linzenschotel Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 3 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6/8 PERSONEN :
250 gram nieuwe aardappelen
1 ui
1 eetlepel olijfolie
250 gram rode linzen
200 ml kokosmelk
300 ml water
400 gram gepelde tomaten op sap
½ bosje verse koriander
3 tot 4 eetlepels kerriepoeder
zout en peper
1Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 4 mm. Schil en was de aardappelen en snijd ze tot plakjes met het FOODPROCESSOR-programma. Zet nu de rvs-kom op de machine.
2Pel de ui en snijd deze in vieren. Hak de ui fijn in de kom door het EXPERTprogramma in te stellen op 15 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen). Spatel de ui van de wand van de kom, voeg de olijfolie toe en stel het EXPERT- programma in op 3 minuten/snelheid 3/120 °C.
3Voeg het water, de gepelde tomaten, aardappelen, linzen en kokosmelk toe en de helft van de gewassen koriander. Breng op smaak met de kerrie, zout en peper en stel het EXPERT-programma in op 40 minuten/snelheid 1A/105 °C.
4Serveer de dahl in kommen en bestrooi met de rest van de fijngehakte koriander.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Dahl is een traditioneel Indiaas recept. Het is niet alleen bijzonder smakelijk, maar ook uitstekend voor de gezondheid.
Rode linzen springen tijdens het koken open en vormen dan een structuur die veel weg heeft van puree.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Lizzylief

vraagje, de linzen moet je die voorweken?