ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Flan met karamel

Flan met karamel

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 personen :
700 ml melk
2 x 70 g kristalsuiker
5 eieren
1 zakje vanillesuiker
1Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6).
2Breek de eieren en doe ze in de blender met 70 g kristalsuiker, de vanillesuiker en de melk. Mix 20 seconden op snelheid 1. Doe de rest van de suiker in een koekenpan op hoog vuur totdat hij bruin wordt en in karamel verandert. U kunt een beetje water toevoegen om het
proces te versnellen.
3Schenk de karamel op de bodem van een vorm en schenk hierop de inhoud van de blender.
Zet 50 minuten au bain marie in de oven (plaats de vorm in de oven in een grote schotel die u met water heeft gevuld).
4Laat de flan op kamertemperatuur afkoelen en zet hem daarna enkele uren in de koelkast voordat u hem opdient.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product