ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Prei-kaassoep met gehakt

Duits recept


Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
100 g uien, in kwarten
2 teentjes knoflook, in tweeën
20 g koolzaadolie
500 g gehakt
½ el verse rozemarijn, gesneden
½ el verse tijm
600 ml runderbouillon
3 preien, in schijfjes gesneden
250 g smeltkaas (in driehoekjes, type La vache qui rit)
200 g crème fraîche
1 mespuntje nootmuskaat
½ el zout
2-3 mespuntjes peper
bieslook om te garneren
stokbrood om te serveren
1

Doe de uien, teentjes knoflook en olie in de kom en start het programma EXPERT gedurende 5 seconden op snelheid 13 (zonder te verwarmen).

2

Fruit de uien en knoflook met het programma EXPERT gedurende 6 minuten op snelheid 2A en op 120 °C.

3

Voeg het gehakt en de kruiden toe en start het programma EXPERT opnieuw gedurende 6 minuten op snelheid 2A en op 120 °C.

4

Voeg de bouillon, kruiden, en prei toe en kook alles met het programma EXPERT gedurende 15 minuten op snelheid 1A en op 100 °C.

5

Voeg de smeltkaas en crème fraîche toe. Start het programma EXPERT opnieuw gedurende 5 minuten op snelheid 1A en op 100 °C. Garneer de soep met bieslook en serveer goed warm met stukjes stokbrood.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout) - version DE

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Dickiedik

gehakt balletjes maken aanbraden en later toevoegen