ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Pure chocolade-ijs

Pure chocolade-ijs

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 6 uur
Koken : 5 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 

10-15 bolletjes :
250 ml ml volle melk
2 eierdooiers
50 g fijne kristalsuiker
100 g pure chocolade
150 ml volle vloeibare room
1Schenk de melk in een pan en breng aan de kook. Klop in een kom de eierdooiers met de suiker.
2Voeg al kloppend de warme melk toe aan het eierdooier-suikermengsel.
3Doe het geheel terug in de pan en laat het onder voortdurend roeren op laag vuur koken totdat het mengsel indikt en een vliesje vormt op de achterzijde van een houten lepel.Breek de chocolade in stukken, doe deze in een schaal en schenk het warme mengsel erop.
4Roer net zolang totdat de chocolade gesmolten is en u een glad mengsel heeft. De vloeibare room toevoegen en alles goed doorroeren.
5Laat de bereiding 4 à 6 uur in de koelkast afkoelen.
6Als de bereiding koud is, stelt u uw ijsmachine in werking. Schenk het mengsel erin via de opening. Laat de machine draaien totdat u de gewenste consistentie heeft, ongeveer 20 à 30 minuten.
7Serveer het ijs onmiddellijk of doe het over in een doos om het in de vriezer te bewaren.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product