Voorbereiding : 30 min | Rusttijd : 1 uur |
Koken : 5 min | Materiaal : |
Moeilijkheid : | Beoordeling : 0 stemmen |
Download het recept : | |
Programma's
:
![]() |
accessoires
:
![]() |
Ravioledeeg | |
220 | g bloem |
2 | eieren op kamertemperatuur |
1 | mespuntje zout |
1 | soeplepel ijswater |
LA GARNITURE | |
60 | cl gevogeltebouillon |
1 | bosje platte peterselie |
250 | g champignons |
1 | koffielepel Espelette peper |
150 | g foie gras |
Roze peper | |
Zout, peper | |
baie rose |
Bereiding ravioledeeg | |
1 | Strooi de bloem in de metalen kom, doe de eieren en het water erbij en voeg een snufje zout toe. Start het programma BROOD/BRIOCHE. Na 1 minuut stopt het programma. Vouw het deeg in het midden om en start het programma opnieuw. Het is de bedoeling dat je een elastisch, niet-klevend deeg krijgt. Als het deeg plakkerig is, voeg je een beetje bloem toe en als het te droog is, voeg je wat water toe. |
2 | Laat de bol deeg gedurende 30 minuten rusten, gewikkeld in vershoudfolie. |
Bereiding van de bouillon | |
1 | Laat de gevogeltebouillon koken, voeg de platte peterselie en de helft van de champignons toe, samen met de Espelette peper. |
2 | Dek de bouillon af en laat deze ongeveer 10 minuten trekken. |
3 | Houd de bouillon warm. |
Bereiding van de ravioles | |
1 | Snijd de foie gras in kleine, gelijke delen. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het deeg met een deegroller uit totdat deze ongeveer 1 mm dik is. Steek met behulp van een deegvorm plakjes pasta uit en haal de resten weg. |
2 | Beleg elk plakje met foie gras. |
3 | Leg een ander plak pasta er bovenop en druk deze zacht aan om lucht eruit te duwen. Plak de randen vervolgens aan elkaar met een beetje water. |
4 | Leg de raviole op een met bloem bedekt bord. |
5 | Laat de raviole gedurende 5 à 6 minuten koken in zout water dat op het kookpunt is. Giet de gekruide bouillon in elke kom met de raviole met foie gras en de rest van de gesneden champignons. |
6 | Garneer met wat roze peper en serveer direct |