Voorbereiding : 20 min | Rusttijd : 2 uur |
Koken : 15 min | Materiaal : |
Moeilijkheid : | Beoordeling : 0 stemmen |
Download het recept : | |
Programma's
:
![]() ![]() |
accessoires
:
![]() |
Voor de chocolade-hazelnootganache | |
100 | g melkchocolade |
100 | ml kookroom |
40 | g hazelnootpoeder |
Voor de koekjes | |
200 | g bloem |
140 | g zachte lichtgezouten boter |
100 | g poedersuiker |
1 | ei |
30 | g amandelpoeder |
Voor de ganache | |
1 | Doe de chocolade en de kookroom in de rvs kom en start het programma EXPERT gedurende 5 minuten op snelheid 3 en op 60 °C. |
2 | Roer het mengsel van de kookroom en chocolade indien nodig. |
3 | Laat hetzelfde programma 30 seconden draaien tot de ganache glad en homogeen is. |
4 | Voeg het hazelnootpoeder toe en laat het programma nogmaals 30 seconden draaien. Doe het mengsel in een kom en dek af met folie direct op het mengsel. |
5 | Koel bewaren gedurende 2 uur. |
6 | Voeg 500 ml water en een beetje wasmiddel toe en start het programma SPOELEN |
Voor de koekjes | |
1 | Doe alle ingrediënten in de rvs kom en start het programma DEEG/TAART. |
2 | Laat het programma draaien tot er een mooi, homogeen deeg is ontstaan, wikkel het deeg in vershoudfolie en bewaar koel gedurende 1 uur. |
3 | Verwarm de oven voor op 180 °C. |
4 | Rol het deeg dun uit op een met bloem bestrooid werkblad. Gebruik een kopje (of uitsteekvorm) om deegrondjes te maken. Plaats de deegrondjes op bakpapier. |
5 | Zet 10 tot 12 minuten in de oven. Laat afkoelen. |
6 | Breng met een spuitzak of theelepel een bolletje ganache aan op een van de koekjes. Plaats er een ander koekje op om kleine sandwichkoekjes te maken. |