ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Sorbetijs


Voorbereiding : 5 min Rusttijd : -
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
Suikersiroop
1 kg suiker
1 liter water
1Sorbetijs is een bereiding gemaakt van vruchtenmoes of alcohol en suikersiroop. Gebruik voor vruchten sorbetijs rijpe, gave en geurige vruchten. De vruchtenmoes kan worden gemaakt van verse of ingemaakte vruchten.
2Breng al roerend met een spatel het water met de suiker aan de kook totdat de suiker geheel is opgelost. Neem de pan van het vuur zodra de massa kookt. Laat afkoelen.
3Bewaring: 15 dagen in de koelkast in een hermetisch gesloten van tevoren uitgekookte pot. Op het moment van de ijsbereiding kunt u de gewenste hoeveelheid siroop nemen.
4Om praktische redenen kunt u ook kant en klare rietsuikersiroop gebruiken.
5Meng de siroop met de vruchtenmoes en laat de Glacier/Ijsturbine 20 min. werken.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product