ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Vanille-ijs

Vanille-ijs

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 4 uur
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 5 stemmen
Download het recept :
 

10-15 bolletjes :
300 ml volle melk
150 ml volle vloeibare room
1 vanillestokje
4 eierdooiers
100 g fijne kristalsuiker
1Schenk de melk en de room in een pan. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap er met de punt van een mes het merg uit boven het melk-roommengsel. Voeg het vanille stokje toe en breng het geheel aan de kook.
2Klop in een kom de eierdooiers met de suiker.
3Voeg al kloppend het warme mengsel toe aan het eierdooier-suikermengsel.
4Doe het mengsel terug in de pan en laat het onder voortdurend roeren op laag vuur koken totdat het mengsel indikt en een vliesje vormt op de achterzijde van een houten lepel.
5Neem de bereiding van het vuur, schenk in een schaal, verwijder het vanillestokje en laat 4 à 6 uur afkoelen in de koelkast.
6Zodra de bereiding koud is, stelt u uw ijsmachine in werking. Schenk het mengsel erin via de opening. Laat de machine draaien totdat u de gewenste consistentie heeft, ongeveer 20 à 30 minuten.
7Serveer het ijs onmiddellijk of doe het over in een doos om het in de vriezer te bewaren.
Tip van de chef

Met dezelfde basisbereiding kunt u uw verbeelding de vrije loop laten door het vanillestokje te vervangen door amandelen, pistachenootjes etc.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product