ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Zacht chocoladegebak

Zacht chocoladegebak

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 7 min Materiaal : ovenbestendige eenpersoonsvormpjes
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6-8 personen :
150 g pure chocolade
150 g kristalsuiker
4 eieren
125 g boter
50 g meel
1Verwarm de oven voor op 200 °C.
2Doe de suiker en de eieren in de grote kom met het metalen mes en klop tot een witte massa. Voeg het meel toe en meng nog 1 minuut.
3Smelt de chocolade en de boter in een pannetje op laag vuur.
4Schakel de machine weer in en voeg via de invoerbuis het chocolademengsel toe.
5Verdeel het mengsel over de ingevette eenpersoonsvormpjes. Leg een vierkantje witte of pure chocolade in het midden van het mengsel. Zet de vormpjes in de oven.
Tip van de chef

Serveer met een bolletje vanille- of mango-ijs bij. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de vormpjes. U kunt dit recept ook in een grote bakvorm maken. Verleng in dat geval de baktijd.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product