ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

olijfolie-ijs

Door Roberto Gelato


Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

8 bolletjes ijs :
ingrediënten
350 g volle melk
95 g suiker
16 g dextrose
130 g room
110 g olijfolie
3 g grof zout
Bereiding
1Weeg de ingrediënten nauwkeuring af en zet klaar.
2Verwarm de melk kort en roer er dan de suiker en de dextrose door. Roer goed om alles op te laten lossen.
3Haal de pan het vuur en voeg de room toe. 
4Laat het mengsel zo goed mogelijk afkoelen en schenk er dan de olijfolie bij. Gebruik een mixer om alles goed te mengen. Doe dit vlak voordat je het mengsel in de ijsmachine schept. 
5Als de basis een beetje bevroren is, kun je het zout aan het mengsel toevoegen. Grof zout geeft een betere smaak dan fijner zout, doordat je soms nog kleine stukjes zout in het ijs tegen komt. 
Dit recept komt van Roberto Gelato, een van de beste ijssalons van Utrecht. 
Tip van de chef

Ook lekker op een stukje stokbrood!


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product